Markisol – Certifierade material

Vi strävar systematiskt efter mer hållbara produktionsmetoder och att förse våra kunder med säkra och högkvalitativa produkter. Idag är alla tyger för persienner som tillverkas i Estland certifierade för att garantera social och miljömässig hållbarhet.

Vi tror på behovet av hållbar produktion, både utifrån ett socialt och miljömässigt synsätt. Därför arbetar vi för etiska och rättvisa affärskontakter med våra partners och leverantörer, rättvisa och säkra arbetsförhållanden för våra anställda, samt säkra och pålitliga produkter för våra slutkonsumenter.

Idag är nästan 60 procent av våra tyger tillverkade av återvunnet material. Vi använder till exempel polyester tillverkad av återvunna husdjursflaskor. Detta återvunna polyestertyg är certifierat av Global Recycled Standards. Godkännandekriterierna sträcker sig från miljökrav för bearbetning och kemikalieanvändning till olika sociala ansvarsområden och ger garantier för att produktionen inte skadar människor eller miljön.

Dessutom är alla våra tyger för persienner tillverkade i Estland OEKO-TEX®-certifierade. Certifieringen gäller alla våra tyger, gjorda av polyester, bomull, linne och blandningar. OEKO-TEX®-certifieringen innebär att våra tyger inte innehåller kemikalier som är skadliga för hälsan och därför är produkter med höga mänskliga ekologiska krav.

Läs mer om OEKO-TEX®

Fler Nyheter från Markisol

Markisol OEKO TEX certified

Markisol – Certifierade material

Vi strävar systematiskt efter mer hållbara produktionsmetoder och att förse våra kunder med säkra och högkvalitativa produkter. Idag är alla tyger för persienner som tillverkas

Read More »

Contact us

Customers are welcome to contact us for the nearest retailer.